hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > خراسان رضوی| حرکت لاک‌پشتی

خراسان رضوی| حرکت لاک‌پشتی

اگرچه سال 1389 پروژه فاضلاب شهری گناباد وارد فاز اجرایی شد و قرار بود این پروژه در طول 5 سال تکمیل شود اما در حال حاضر باگذشت 8 سال هنوز این پروژه درگیر اماواگر است و همچنان خاک می‌خورد.

8 سال قبل با حضور وزیر وقت نیرو کلنگ فاضلاب شهری گناباد به زمین زده‌شده و در بین مردم صحبت از طرحی بود که قرار است آب‌های سطحی و فاضلاب خانگی را جمع‌آوری کند. این همان طرح «اگو» بود که در رسانه‌ها بیان می‌شد و همه از صرفه اقتصادی و زیست‌محیطی آن صحبت می‌کردند.

طرح اگو می‌توانست در خشکسالی‌های گناباد بارقه امیدی در بین برخی از کشاورزی و افزایش سطح فضای سبز گناباد داشته باشد اما پس از گذشت 8 سال از شروع این پروژه، حرکت آن «لاک‌پشتی» بوده و موانع زیادی جلو روی انجام آن قرارگرفته که غول اصلی در پروژه فاضلاب شهری گناباد، کمبود اعتبارات است.

سال‌های سال باید منتظر اجرای این طرح باشیم

سید حسین پورهاشمی؛ رئیس شورای شهر گناباد که خود در زمان شروع به کار این پروژه عضو شورای اسلامی شهر بوده اظهار داشت: پروژه فاضلاب شهری گناباد در سال 1389 وارد فاز اجرایی شد و بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده قرار بود 5 ساله به اتمام برسد. او ادامه: به صورتی که هرسال بودجه ناچیزی به این پروژه تعلق می‌گیرد تا سال‌های سال شاهد بهره‌برداری از این پروژه نخواهیم بود و با توجه به این‌که طرح ملی است بودجه‌ای که به آن تعلق می‌گیرد ملی باشد و این در صورتی است که پس از گذشت این سال‌ها پروژه فقط 12 درصد پیشرفت داشته است. رئیس شورای شهر گناباد درباره استفاده از قابلیت‌های بخش خصوصی برای اجرای این طرح نیز گفت: سرمایه‌گذار بخش خصوصی به منافع زودبازده می‌اندیشد و به نظر می‌رسد که تمایلی برای اجرای طرح فاضلاب شهری گناباد و بیدخت از سوی بخش خصوصی نباشد. او با بیان این‌که دولت برای زدن یک پل در شهرهای بزرگ میلیاردها تومان هزینه می‌کند ادامه داد: عدالت حکم می‌کند که دولت برای اجرای پروژه‌های شهرستان‌های کوچک و محروم مثل گناباد نگاهی جدی و ویژه داشته باشد. پورهاشمی گفت: در فصل تابستان مردم گناباد در هر ثانیه 300 لیتر آب مصرف می‌کنند که 120 لیتر از این مقدار از 110 کیلومتری تأمین می‌شود که آبی باکیفیت و مناسب است. او ادامه داد: قنات‌هایی در گناباد وجود دارد که آب بسیار خوب و باکیفیتی دارد که به مصرف کشاورزی می‌رسد و در صورت اجرای اگو می‌توان پساب مصرفی مشترکان را در اختیار مالکان قنات قرارداد و آب شیرین و باکیفیت قنات‌ها را به آبفای شهری تزریق کرد.

گره‌گشایی توسط بخش خصوصی

مدیر امور آب و فاضلاب شهری گناباد نیز در زمینه پروژه فاضلاب شهری گناباد اظهار داشت: پروژه فاضلاب شهری گناباد و بیدخت در ابتدای کار نیازمند 230 کیلومتر شبکه جمع‌آوری و انتقال فاضلاب است که با افزایش هزینه‌ها، اعتبارات فعلی کفاف اجرای طرح را نمی‌کند. هادی حیدری‌نیا با اشاره به اعتبارات تخصیص‌یافته در سال‌های اخیر به این پروژه افزود: گره پروژه فاضلاب شهری گناباد به دست بخش خصوصی باز می‌شود که البته باید بخش خصوصی قوی مانند صنایع فولاد وارد این بحث شوند زیرا از پساب آن می‌توانند استفاده کنند. او با اشاره به این‌که بخش خصوصی می‌تواند با استفاده از پساب مصرفی شهر گناباد و بیدخت در بخش کشاورزی، بازگشت سرمایه و سوددهی را ممکن سازد، گفت: سرمایه‌گذاری از محل تأمین منابع، بهترین پیشنهاد برای اجرای طرح فاضلاب شهری گناباد و بیدخت است. مدیر امور آب و فاضلاب شهری گناباد خاطرنشان کرد: پروژه فاضلاب شهری شهرک امام رضا (ع) گناباد بااعتباری 1.5 میلیارد تومانی اجراشده و در حال حاضر اهالی شهرک از آن استفاده می‌کنند.

1400 میلیارد ریال اعتبار نیاز است

معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان رضوی چندی پیش در بازدید از طرح فاضلاب شهری گناباد اظهار داشت: طرح‌های انتقال فاضلاب در 11 شهر خراسان رضوی با پیشرفت فیزیکی 10 تا 90 درصد در حال اجراست و بیشترین پیشرفت به میزان حدود 90 درصد مربوط به سبزوار است. منصور آذرین‌فر افزود: کمبود اعتبار از مهم‌ترین مشکلات اجرای طرح‌های آب و فاضلاب در مناطق شهری خراسان رضوی است که سبب کندی روند آن‌ها شده و برخی از آن‌ها باگذشت بیش از 30 سال هنوز به اتمام نرسیده است. برای اجرای کامل طرح‌های فاضلاب شهری در خراسان رضوی در سال گذشته حدود 200 میلیارد ریال و امسال تاکنون 100 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت. او اظهار داشت: طرح انتقال فاضلاب گناباد از هشت سال گذشته آغازشده و تاکنون 12 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل آن هزار و چهارصد میلیارد ریال موردنیاز است.

پیگیری همچنان ادامه داد

حمید بنایی؛ نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه اظهار داشت: از ابتدای انتخاب بنده به‌عنوان نماینده مردم یکی از پروژه‌هایی که پیگیری کرده‌ام طرح فاضلاب شهری گناباد بود که روند مطلوبی را نداشته است. او ادامه داد: در زمینه این پروژه مکاتبات زیادی با وزارت نیرو و سازمان برنامه‌وبودجه داشته‌ام و حتی چندین بار به صورتی حضوری با وزیر صحبت شده اما کمبود اعتبار بزرگ‌ترین مشکل این طرح است و به دنبال این هستیم از ظرفیت بخش خصوصی برای آن استفاده کنیم. نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امسال یک میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاص‌یافته که آن‌هم برای خرید لوله هزینه شده است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام